TERMENI SI CONDITII

  1. Conditii Generale

Utilizatorii site-ului www.vandbilete.ro isi pot comanda de pe acest portal bilete pentru o gama variata de evenimente artistice, culturale, sportive, achizitia fiind supusa urmatorilor termeni si conditii:

Vandbilete.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment “Termenii si conditiile” fara o notificare prealabila.

Prin utilizarea site-ului Vandbilete.ro, va exprimati consimtamantul, si va obligati in mod expres si neechivoc, sa respectati toate mentiunile acestui document. Aceste conditii se aplica si in cazul in care vizitatorul nu cumpara biletul direct de la Vandbilete.ro, ci de la un punct oficial de vanzare, contractat de Vandbilete.ro pentru a vinde bilete la evenimente.

Cumparatorii biletelor sunt obligati sa respecte regulamentele pe care organizatorii le stabilesc pentru buna desfasurare a evenimentelor, dar si regulile proprii locatiilor de desfasurare a evenimentelor.

Continutul si software-ul de pe acest site sunt proprietatea Vandbilete.ro si sunt protejate de legile romane si internationale de copyright. Orice incercare frauduloasa de copiere/modificare/descarcare va fi pedepsita conform legilor in vigoare.

Eventualele conditii pe care utilizatorul ar dori sa le impuna acestui acord sunt automat excluse si nu vor fi recunoscute.

  1. Efectuarea unei comenzi

O comanda online presupune efectuarea urmatorilor pasi:

alegerea evenimentului si a biletelor disponibile in functie de categorie

alegerea metodei de livrare.

alegerea metodei de plata si introducerea datelor personale.

rezumatul comenzii, verificarea finala, acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare, transmiterea comenzii.

confirmarea comenzii de catre Vandbilete.ro.

Toate comenzile rezervate online – sunt finale si nu pot fi anulate sau modificate de catre utilizator

  1. Plati si facturare

Biletele comandate pot fi platite online cu ajutorul unui card de credit sau de debit valid, sau numerar direct curierului care livreaza biletele.

Comanda, implicit biletul/biletele, poate fi considerata valida numai dupa ce plata integrala a fost efectuata si receptionata.

Conform OUG 28/1999, articolul 2, litera F, pentru activitatile pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa tiparite conform legii – bilete de acces la spectacole si altele similare nu se elibereaza bon fiscal.

LA PRETUL BILETULUI SE ADAUGA TAXA DE 2% -TIMBRUL MONUMENTELOR ISTORICE- CONFORM LEGII 422/2001

  1. Procesarea si livrarea biletelor

Dupa confirmarea platii comanda va fi procesata, iar biletele vor fi trimise prin email (in cazul biletelor electronice) sau prin curier (in cazul biletelor fizice), in functie de optiunea selectata de client sau impusa de catre organizatorul evenimentului. In cazul biletelor fizice, costurile transportului vor fi suportate separat fata de pretul biletului de catre cumparator.

Comenzile clientilor care nu fac dovada platii sau care nu contin coordonatele complete si corecte de livrare vor fi anulate.

In cazul biletelor livrate prin curier, clientului ii este recomandat sa deschida plicul in prezenta curierului. In caz contrar, orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Responsabilitatea Vandbilete.ro asupra comenzii inceteaza dupa ce biletele au fost livrate in conditii normale catre cumparator.

Orice reclamatiile cu privire la deteriorarea sau nelivrarea biletelor nu va putea fi directionata catre Vandbilete.ro.

In cazul comenzilor realizate prin varianta de ridicare de la sedii cu plata la sedii, daca clientul nu a ridicat biletele pana in preziua evenimentului, comanda se anuleaza cu 12 de h inainte de inceperea evenimentului.

Aveti posibilitatea de a alege din urmatoarele metode de livrare:

Curierat rapid

Biletul (biletele) va vor fi trimise prin curier dupa efectuarea platii.

Tarif curierat:
Romania, inclusiv Bucuresti: 20 RON

Vandbilete.ro este intermediar si nu este responsabil de livrare. Cu toate acestea, Vandbilete.ro va depune toate eforturile pentru a asigura livrarea in termenii stabiliti. Termenele uzuale de livrare sunt de 2-3 zile lucratoare pentru Bucuresti sau 3-5 zile lucratoare pentru provincie.
In cazul evenimentelor majore termenul de livrare este de 21 zile lucratoare. Daca dupa trei, respectiv cinci zile nu ati receptionat biletele, va rugam sa ne scrieti in Formularul de contact.

Ridicare de la sediul Vandbilete.ro

Puteti sa ridicati biletul (biletele) de la sediul Vandbilete.ro, dupa efectuarea platii in cazul in care ati ales optiunile de plata prin card sau transfer bancar.

Vandbilete.ro – Bucuresti:

Punct de lucru Bucuresti:  SALA PALATULUI – BIROU A6

Telefon: +40 725 964 621

Email: contact@vandbilete.ro

Luni- Vineri 09:00-17:00

Adresa: Sala Palatului, Birou A6,  Strada Ion Campineanu, Nr.28, Cod Postal: 010039, Bucuresti, Romania

Bilet electronic

In cazul optiunii Bilet electronic, primiti biletul/biletele prin e-mail si puteti sa le tipariti imediat dupa finalizarea procesului de comanda.

Puteti sa verificati comanda si sa tipariti biletul/biletele accesand Contul Meu/Comenzile mele. Atentie: nu este suficient sa prezentati email-ul de confirmare a comenzii la intrare! Va trebui sa tipariti biletele din Contul Meu/Comenzile mele.

  1. Deterioare, pierdere, retiparire

Vandbilete.ro nu este raspunzator in cazul in care biletele sunt pierdute/furate/distruse sau doar deteriorate in orice fel ulterior livrarii catre utilizatorul final. In cazul in care cumparatorul poate fi identificat va putem reemite biletul contra unei taxe de 20 de lei/bilet. In cazul in care cumparatorul nu poate fi identificat reemiterea biletului nu este posibila.

Clientilor nu le este recomandata transmiterea partiala sau totala, sub nici o forma, a imaginilor continand bilete achizitionate si in mod special a codurilor de bare prezente pe acestea. Vandbilete.ro nu este responabil de utilizarea unor copii ale respectivelor bilete pentru accesul in cadrul evenimentelor comercializate. Accesul la evenimente se face dupa principiul primului sosit. Primul bilet valid verificat la intrarea in locatia evenimentului va fi considerat autorizat. Alte bilete cu aceleasi date de identificare vor fi declarate invalide si accesul nu va fi permis.

  1. Modificari, anulari, returnari, deficiente organizatorice

Biletele care nu au fost cumparate din reteaua Vandbilete.ro nu vor fi rambursate.

Mutarea spectacolului/evenimentului intr-un loc din aceeasi localitate nu constituie un motiv pentru rambursarea biletelor.

Biletele electronice se ramburseaza doar in cazul anularii sau amanarii evenimentului pentru care au fost achizitionate.

Activitatea Vandbilete.ro se rezuma strict la distributia de bilete, iar in privinta returnarii banilor aferenti biletelor achizitionate prin intermediul portalului, sau de la parteneri, Vandbilete.ro nu are nici o responsabilitate.

Sumele incasate aferente biletelor vandute sunt trimise la intervale precise in conturile organizatorilor, conform acordurilor avute cu acestia, prin urmare, in cazul anularii unui eveniment, Vandbilete.ro poate face doar eforturi pentru a determina organizatorii de evenimente sa returneze banii cumparatorilor, neputand sa utilizeze alte cai exceptand caile legale. Sumele solicitate pentru ramburs de catre clienti, care nu se regasesc in conturile Vandbilete.ro deoarece au fost deja transferate catre organizator, se supun exclusiv actiunior acestuia. In cazul in care organizatorul nu returneaza sumele aferente comenzilor solicitate pentru returnare catre Vandbilete.ro, actiunile legale initiate de catre cumparatori vor fi luate asupra organizatorului, nu asupra distribuitorului, in speta, Vandbilete.ro.

Biletele vandute prin intermediul portalului, nu sunt proprietatea companiei Vandbilete.ro, ci a organizatorilor, prin urmare, reglementarile privind politica de garantie nu se aplica.

Vandbilete.ro nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri, amanari, anulari sau deficiente de organizare ale evenimentului pentru care au fost cumparate biletele sau pentru restrictionari impuse de organizator sau de institutii ale statului (privind numarul de bilete ce pot fi cumparate de o persoana sau persoane individuale supuse unor restrictionari legale, alte restrictionari), cumparatorii trebuind sa se adreseze organizatorului evenimentului pentru eventualele pretentii.

Organizatorul are dreptul sa-l anuleze sau sa modifice data evenimentului cu nu mai puțin de 4 ore de începerea evenimentului.

In eventualitatea puțin probabilă in care un eveniment a fost amanat/reprogramat din cauze ce nu tin strict de orgazinator, cumparatorul are dreptul sa participe la reprogramarea concertului/evenimentului in baza biletului deja achizitionat și emis in prealabil, dar fara sa beneficieze de returnarea contravalorii acestuia.

In cazul de Anulare a unui concert/eveniment din cauze ce tin strict de orgazinator, cumparatorul are dreptul sa ceara inapoi contravaloarea biletului. Returnarea contravalorii cade in sarcina organizatorului si se va face direct sau prin intermediul firmei de ticketing.

In cazul in care un eveniment  este anulat sau reprogramat, din cauze ce tin de organizator,  Vandbilete.ro va returna cumparatorilor doar contravaloarea biletelor, comisionul de editare, tiparire si distributie nu va putea fi returnat, precum nici costurile suplimentare (taxa de procesare,  curierat, etc.).

In cazul anularii sau reprogramarii unui eveniment, contravaloarea biletelelor achizitionate prin mijloacele puse la dispozitie de Vandbilete.ro, poate fi returnata dupa cum urmeaza :

Exclusiv la punctul de vanzare de unde au fost achizitionate in cazul biletelor fizice (cel mai devreme in sapte (7) zile lucratoare dupa anuntul oficial de anulare a evenimentului)

Prin trimiterea biletelor la sediul Vandbilete.ro, impreuna cu datele complete necesare restituirii sumelor aferente comenzii (nume, prenume, numarul de cont, banca) in cazul biletelor fizice livrate prin curier. Costurile trimiterii vor fi suportate de catre client.

Detinatorii de bilete electronice vor primi suma platita deja pe bilete, mai putin taxele aditionale, prin aceeasi metoda utilizata pentru plata initiala.

Rambursarile se vor efectua numai in cazul in care acest lucru nu contravine termenilor si conditiilor impuse de organizator sau a locului de desfasurare.

Dupa returnare, biletele respective sunt invalidate automat. Organizatorii isi mentin dreptul de a opera modificari minore de program si distributie.

In cazul anularii, amanarii sau modificarilor majore de program sau distributie, Vandbilete.ro isi rezerva dreptul de a informa cumparatorii de bilete in legatura cu aceste modificari. Aceasta informare se poate realiza electronic, prin e-mail sau telefonic, daca informatiile furnizate de cumparatori au fost corecte.

În conformitate cu legislatia Uniunii Europene, aveti dreptul de a anula o comanda facuta on-line.

Aceasta perioada de „reflectie” începe cu ziua în care ati primit produsul.

Puteti anula comanda din orice motiv, chiar si pentru simplul fapt ca v-ati razgândit.

Aceasta regula se aplica ori de câte ori achizitionati produse fara a merge la magazin – de exemplu când comandati prin telefon, fax, posta sau internet.

Produse excluse

Perioada de sapte zile nu se aplica urmatoarelor produse:

Bilete la concerte, bilete de avion si de tren, si rezervari la hotel

Returnarea biletelor achizitionate la concerte are loc doar in situatia in care evenimentul este amanat sau anulat.

  1. Revanzarea biletelor

Cumparatorului nu ii este permis sa vanda sau sa instraineze biletul cumparat de la Vandbilete.ro catre o terta parte in scopul obtinerii de avantaje materiale sau in scop promotional. Organizatorul evenimentului poate refuza participarea detinatorilor unor astfel de bilete la eveniment sau poate evacua detinatorii unor asemenea bilete din locatia evenimentului.